Choď na obsah Choď na menu
 


33 VÝROČIE

16. 8. 2013

16.8.2013.png

16.AUGUST 2013

Je to tak, však z fotografii je to jasné, o čo tu ide, čo ma to dnes ráno napadlo a tak to sem vkladám.

 

 

pri čítaní môžeš počúvať jednu prekrásnu zaľúbenú piesničku

 

http://youtu.be/YqNrnoLc1fc


 

 

 

 16.august 1980

bol ten náš veľký deň kedy sme si povedali navždy to kúzelné slovko

ÁNO

a žijeme spoločne v dobrom i zlom, ako kedy sa nám darilo a žilo v tom našom živote manželskom.


 

 

V dnešnom uponáhľanom svete sa ten život tak nejak nepochopiteľne zmenil a všetko je to hore nohami. Dvaja týnedžeri sa zaľúbia, sú spolu, neberú sa, majú byt, auto, žiju roky spoločne až zrazu vstúpi do ich života maličký človiečik, tak sa vezmú, no nie v každej zaľúbenej dvojici to tak je. Nepotrebujú papier, že sa zosobášili. A tej dnešnej dobe sa veľa takýchto dvojíc aj manželstiev rozchádza, asi je to v móde, je to IN! Je to smutné, nepochopiteľné pre nás čo roky takto v harmónii manželskej nažívame, prečo...? Prečo sa rozchádzajú tieto manželstva, keď boli tak bláznivo zaľúbené. Viem, sú tam kadejaké dôvody, poznám veľa manželstiev krásnych a zrazu niečo medzi nich padlo! Napríklad alkohol, majetky, choroba a najhoršie je, ak tretie osoba im to ich šťastie pokazí. Tu už ale ťažko v takomto prípade pomôžeme. Každý sme si tvorcom svojho šťastia, svojho života, svojho osudu. Mne sa páči a je to krásne, vidieť ako sa na prechádzke dôchodci držia za ruky, sú stále krásne zaľúbená dvojica čo už má toho veľa za sebou na tej spoločnej, ale krátkej ceste životom. Treba si ten náš život užívať naplno.

 

 

srdiecko-1.jpg

 

Dnes ta moja Lidunka odchádza k moru na pár dní a tak spolu v pondelok nebudeme, aby som jej pogratuľoval k jej ďalšiemu sviatku, preto som jej dnes daroval takéto medovníkové trojsriečko...

...mimochodom toto srdiečko robil Jožko s Jankou, ukážková manželská dvojica, ako sa ma žiť v manžeskom zväzku roky rokúce

 

TAKŽE ZÁVEROM BY SOM TU CHCEL EŠTE NAPÍSAŤ

ŽIME TAK, AKO KEBY POSLEDNÝ KRÁT

ešte veľa rokov

 

A teraz ma ešte niečo napadlo ohľadne výročia sobáša pred rokom a síce čo som vysníval pre moju Lidunku a neuskutočnilo sa to, čo bola veliká škoda, potom, keď som to Lidke rozprával, banovala, že nesúhlasila, vraj som ju slabo presviedčal aby sa to splnilo...

- mal som v pláne posedenie na deke pri kaplnke sv. Margity v Kopčanoch, taký nedeľný piknik s čerevným vínkom v sklenených pohároch na stopke, k tomu čipsi a niečo pod zub a dokonca som mal aj sviečky so sebou, kultúrna vložka mala byť, prišli by Danka a Gabrielka, dievčatá čo nám boli na svadbe, (v tom čase to boli malé krásne dievčatká, ako dve princezničky, dnes sú to už veľké maminy), nečakane by sa objavili z poza kaplnky so spevom a gratulačným veršom k tomu, poháre s vínkom boli aj pre ne nachystané, aké to mohlo byť romantické, ako zo zamilovaného filmu, filmu nášho života manželského. Potom, keď som na dvore u našej starenky začal vyťahovať z cyklobrašni poháre, vínko, čipsi, sviečky, všetko pochopila, čo som jej navrhoval a nejak to nechápala, občas je poznať, že je taká slabšia bloncka a dlhšie jej to trvá, kým, pochopí čo jej vysvetľujem!

 

 

peťo z tramtárii lásky na sLOVEnsku

v jedinom štáte na svete, čo má v názve LÁSKU

 

   

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Trochu opožděná gratulace

Petr z Valašska,26. 1. 2014 0:38

Peťo až dnes jsem se dostal k tomuto článku - napsal jsi to moc hezky. V dnešní době opravdu mnozí nepotřebují a nechtějí vstoupit do manželsví anebo brzo mamžeský slib poruší. O to vzácnější a krásnější je, že naopak jsou tací jako vy, kteří jsou spolu šťastni a mají se rádi i po mnoha letech - láska je prostě zázrak. Tak vám opožděně gratuluji ke krásnému výročí a přeji ať vam to vydrží. My jsme vloni oslavili 30 šťastných společnývh let...
PS - s ten piknik s vínkem, čipsy a svíčkami - to byl výborný nápad - tak třeba to vyjde při dalším výročí

Re: Trochu opožděná gratulace

peťo tulák,14. 9. 2014 6:17

Petr dík aj keď aj ja píšem odpoveď až dnes. Je to tak, je iná doba a všetko okolo nás je iné. No to je ten kolobeh života. Aj v našich detských rokoch bolo všetko iné ako to prežíva dnešná mládež. Život sa nezadržateľne blíži k tomu nášmu ako sa hovorieva z fúknútie sviečky. Tomu sa nedá zabrániť...
Ako čítam, o tri roky mate mladšie manželstvo.
Ďalší rok, by to už nebolo ono, ako píšeš, to musím vymyslieť zas niečo úplne iné...

blahoželám

hanka,19. 8. 2013 6:27

Peti, 33 rokov je strašne veľa, ale tak strašne málo pre dvoch, ktorí nesú kládu života v dobrom aj v zlom. Prajem Vám ešte veľa krásnych spoločne prežitých rokov.

Re: blahoželám

peťo tulák,19. 8. 2013 19:21

Krásne si to vystihla, hej, tak veľa, ale pritom tak málo toho všetkého máme v živote a ten život uteká, beží tak rýchlo ako voda v pôčikoch, alebo v riekách a všetko to raz niekde skončí...

Ďakujem Hanka :-)

laska

oluskaprokopova,18. 8. 2013 21:46

Som stastna s vami, ved toto je dnes velka vzacnost. Je to nielen dar ale aj milost od Boha a on vie, preco ste si to zasluzili. Vzdy som tuzila s mojim muzom zostarnut, vozit vnucata, hrat sa s nimi, drzat sa za ruky a lubit ho kazdy den viac. Boh vsaj rozhodol inak, vzal si oboch mojich muzov a mne zostali oci pre plac. Ale tak to ma byt, nasla som iny zmysel v zivote a tesim sa, ze su ini stastni. Dakujem ti peto.

Re: laska

peťo tulák,19. 8. 2013 5:43

Olinka, ja viem, aké si to v živote mala, niekomu sa dožiči a niekomu vôbec nie. Ja Ti ďakujem, že si si našla chvíľku a posedela si pri tych mojích vymyšľancov a dokonca si tu aj riadkov pár napísala. Ďakujem ešte raz a nech sa Ti darí lepšie sa ako sa darilo včera a ešte lepšie ako sa bude dariť zajtra!

Ahoj Peťo,gratuluji.

Jarka z Ratěk,18. 8. 2013 21:16

I my jsme si připomněli 12.8. t.r. naše 46. výročí při příležitosti oslavy 14. narozenin jednoho z našich vnuků. Máš pravdu je co oslavovat, protože vztah se musí stále budovat, z nebe to nespadne a je třeba velká tolerance a pochopení. Přeji hodně zdraví, štěstí a lásky.

Re: Ahoj Peťo,gratuluji.

peťo tulák,19. 8. 2013 5:40

Dodatiočne Vám gratuľujem Jarka! Ty s Cyrdom ste tiež jedno ukážkové manželstvo, že ak to dvaja ľudia chcú a vedia ako na to, dá sa roky prežiť v krásnom manželstve. Ďakujem a napodobne aj Vám prajem mějte se a smějte se!

Jej

Lienka,18. 8. 2013 20:55

To bol super nápad škoda že vám to nevišlo, mňa by take niečo asi nenapadlo

Re: Jej

peťo tulák,19. 8. 2013 5:38

Niekedy nápad ktorý sa zrodí v hlave a neuskutoční sa, ostáva len nápadom, tento sa splnil tak na 50%, no inak som si to vysníval a ďakujem Lienka)

krásne

LuluLucka,17. 8. 2013 20:01

Krásne slovíčka, až ma mrazilo. Tvojej Lidunke len závidieť... no prajem vám to obom :) Kiež by bolo viac takých pozorných a oddaných manželov. Srdečná gratulácia :)

Re: krásne

peťo tulák,17. 8. 2013 20:23

Ségro, ja viem, to mrazenie bolo na tom najsprávnejšom mieste. Ďakujem...

Ahoj,

Viera,17. 8. 2013 5:18


gratulujem, ste ozaj vynikajúci, a aby to ešte aspon raz toľko a ešte i viac medzi Vami vydržalo to, čo sa dnes už nenosí. Je to sebectvo dnešných mladých HLAVNE kvôli nevinným deťom, čo sa na svet nepýtali a rodičia im nedokážu zabezpečiť to základné, čo dokázali v minulosti aj ľudia, čo ani písať nevedeli. U vás dvoch to má jednu chybičku krásy, ešte, keby ste tých vnukov sa dožili.

Re: Ahoj,

peťo tulák,17. 8. 2013 6:05

Ďakujem aj tebe Viera, že si si našla chvíľku a prečítala si toto moje vymyšľanie si. Ďakujem, ale ešte raz toľko, to sa len tak vraví či píše, toho sa v dnešnej uponáhľanej dobe sotvaj dožijeme, to skôr ako píšeš, tých vnúčat keby sme sa dožili. Tak pekne ďakujem!

33+33

bairi,16. 8. 2013 22:44

tak to vám gratulujem obom, nech vám to vydrží ďalších 33 :-)

Re: 33+33

peťo tulák,17. 8. 2013 3:43

Tak si druhá, čo nám praje ďalších 33,tomu ale nemôžem uveriť, žeby sme sa toho dožili. Ďakujem Bairi!

:-)

Jana,16. 8. 2013 8:47

Blahoželám..... našich to čaká 22.11.

Re: :-)

peťo tulák,16. 8. 2013 20:41

Jana - a tu neviem, ktorá Jana. Ktorá Jana ma rodičov tak starých ako som ja s Lidkou, ale teraz ma to napadlo a ak sa nepletiem, tak poznáme sa roky rokúce a vidíme si z okien do okien, že som to trafil? Tak ak áno, ďakujem Ti Janinko!!!!

pekne si to opísal

jogo,16. 8. 2013 9:12

Ja Vám blahoželám a prajem aby to Vaše spolužitie v dobrom aj v zlom vydržalo - ako spievajú Zabudnutí v jednej piesni - na veky vekov!Ahoj! :-)

Re: pekne si to opísal

peťo tulák,16. 8. 2013 20:39

Zabudnutí sú všade a vždy!
Ďakujem Jogo! Čudujem sa aká obrovská reakcia je na tento môj dnešný ranný príspevok. Idem si najsť tu pieseň...