Choď na obsah Choď na menu
 


POCTA DEŽOVI

3. 8. 2013

DEŽO URSINY & JOHN LENNON

 

Netreba predstavovať a ani nič vypísovať o tychto dvoch bigbíťakoch.

Síce sa nikdy nestretli, nemajú nič spoločné a predsa majú.

Jeden žil u nás doma na sLOVEnsku a ten druhý v Anglicku aj keď neskôr v USA a čo majú spoločné? No predsa hudbu. Dobrú hudbu. Nadčasovú muzičku.

Tak nejak náhodne som na youtube objavil :

 

LENNONOV IMAGINE

no v takom úplne inom prevedení

takže pocta Lennonovi v podaní Deža Ursinyho

 

vypočuj si to celé, lebo ten záver je najdôležitejší v tomto podaní

 

 http://youtu.be/BFKhpZEgdSQ

 

 ursiny-01.jpgNedá mi sem nevložiť niečo o Dežovi a tak si môžeš pozrieť a vypočuť nejaké tie vypovede o ňom, je to síce pocta Lennonovi, ale ide tu hlavne o toho Deža a tak si dajme takú hodinku rozhovorov, klipov, dokumentfilm, kde sa hovorí aj o filme Neberte nám princeznú...

 

 

 

 DEŽO URSINY

14.11.1947 - 02.05.2005

 

 

 

http://youtu.be/Ae6wpxehbCs 
 
 

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

...je to smutná postava

Paolo,7. 8. 2013 18:44

Tak jsem si to konečně poslechl. Ale nee celé.To později, v absolutním klidu a s dostatkem času. Je to strašně smutná postava, škoda. Trochu jsem si poslechl i rozhovory o něm ( Štrpka, sestra ... ) .. to nebyl jednoduchý člověk. Více později, měj se dobře, jdu řezat dříví.

Re: ...je to smutná postava

peťo tulák,17. 8. 2013 3:50

Paolo, tak ako napríklad aj Marián Varga je aj Dežo zaujímavá postava a ostalo nám tu po ňom kopec úžasnej muziky. Veľa z jeho tvorby poznám, no je tu ešte toľko skvostov, že sa to nedá všetko si vypočuť.

A čo ty v takomto tropickom počasí režeš drevo?

...znova a znova

peťo tulák,4. 8. 2013 7:24

...znova a znova si prehrávam druhú polovicu pocty Johnovi Lennovi a lezie po mne celé mravenisko, stoja mi všetky chlpy a zimomriavky sa mi z tela vysmievajú a robia divné pocity ako keby som sa vyváľal v koprive...

Díky Peťo

antvy,4. 8. 2013 5:01


Tak tenhle film jsem neznal, jenom část jsem si jej teď pustil, a věř mi, už se těším, že si jej po neděli pustím celý. Díky Peťo.

Re: Díky Peťo

peťo tulák,4. 8. 2013 7:15

Tak to ma potešilo a prekvapilo, že ty si ten prvý čo na toto reaguje! Samozrejme, budem len rád, ak zareaguješ aj potom, čo si ten dokument pozrieš celý. Možno sa veľa dozvieš čo si vôbec nevedel o tomto našom hudobníkovi. Ani neviem, prečo som to sem dal. Nemá žiadné výročie, len proste som mu chcel zdať poctu. Inšpiráciou bola práva ta pieseň PREDSTAVUJ SI - IMAGINE!!!