Choď na obsah Choď na menu
 


ŽIVOTNÉ JUBILEUM

1. 2. 2013

MIROSLAV ČÁRSKY

Ja osobne som sa s Mirom spoznal v Holíčskom Fotoklube niekedy v roku 1983 a od toho momentu je v mojom živote tak nejak spojený hlavne s tou fotografiou ako aj napríklad Marián Krišanda, Eva Krišandová, Cyril Gajdík / o ktorom sa tu na mojích strankách už viackrát písalo, napríklad : /clanky/fotografie/cyrdo.html /, Jožko Pikulík, ale aj starý ocko František Krišanda, ktorý by tiež oslavoval s Mirom v jeden deň, no bohužiaľ, už to nestihol / viac o ňom si pozrieš tu :  /clanky/pomnicky/stary-ocko.html/. Tiež tam s nami v tom Fotoklube bol Jožko Bartál či Jozef Čechvala. S Mirom a Mariánom sme prežili pár spoločných chvíľ počas kadejakých fotosúťaží a spomenul som si na Opavu, Nitru a napríklad Žďár nad Sázavou. S Mirom som poprvé aj naposledy v živote jedol korytnačiu polievku v nejakej hotelovej reštaurácii, neviem už, ako chutila, ale to není dôležité, prežili sme spoločne veľa krásnych chvíľ na jeho chalupe v Skalických horách, kde sme sa vždy koncom prázdnin stretávali celý Fotoklub, doniesli svoje fotky a boli povešané na prádelnej šnúre, hodnotili ich ako porota, premietali sme diapozitívy z dovoleniek...

 

Tak Miro všetko naj naj naj k tým Tvojím narodeninám Ti ja prajem. Hlavne to zdravie a Dobré svetlo nech Ti stále svieti. Veľa tvorivých nápadov v nasledujúcich rokoch.

 

Iný kámoš, Milan Hollý na svojom portále eZáhorie nám ponúka rozhovor s jubilantom Mirom a tak ja sa už nebudem viac o ňom rozpísovať, tu je ten rozhovor a pár fotografii jeho tvorby :

 

Źivotné jubileum Ing.Miroslava Čárskeho

 

 

018.jpg

Miro - fotil som ho pri otváraní prístavu na rieke Morava 2012

 

 

pfč tramtária + čiMči - sLOVEnsko

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Miro

Jozef Pikulík,1. 2. 2013 10:39

Ťažko človeku uveriť, že Miro má toľko rokov. Vždy som uňho obdivoval jeho mierny náskok pred všetkými a neutíchajúcu túžbu po poznaní nového. Nebál sa, vlastne nebojí sa žiadnej výzvy a to je mi nadmieru sympatické
Drž sa Mirec

Jozef Pikulík

Re: Miro

peťo tulák,2. 2. 2013 4:31

Veru tak je to Jožko. To je Miro, tak ako ho obaja poznáme. Vždy vie prekvapiť nečakaným. Keď som mal ja gulatiny, menšie samozrejme ako teraz Miro, tak mi daroval jednu zo svojích fotiek ako obraz. To bolo veľké prekvapenie a potešilo ma to. Vysí tu oproti mňa na stene ten darček.

Tebe Jožko ďakujem, že si si našiel chvíľku na tento príspevok na mojích strankách.